Výroba vína

 

Všechny zpracovávané hrozny jsou z vlastních vinic ve Tvarožné Lhotě, z viniční trati Dúbravka.

Sklizeň hroznů je ruční do big boxů, nebo nerezových sklízecích van. Dále se hrozny odstopkují, pomelou a vylisují se na pneumatickém lisu. Získaný mošt se zchladí a nechá se staticky sedimentovat do druhého dne. Čistě odkalený hroznový mošt se zakvašuje výhradně čistou kulturou kvasinek k získání čistých senzorických vlastností dané odrůdy a bezproblémovému průběhu fermentace. 

V případě výroby červeného vína se pomleté hrozny umístí do kvasných kádí a fermentace zde probíhá za každodenního ručního ponořování matolinového klobouku. Po kvašení se rmut vylisuje a startuje se malolaktická fermentace, důležitá pro zjemnění červených vín. Víno poté zraje v nových i použitých dubových sudech po několik měsíců, či let.